سرطان پروستات واژه ایست که شاید امروزه بسیار شنیده اید یا مطالب مختلفی در شبکه های اجتماعی و مجلات پزشکی در این خصوص به چشمتان خورده باشد؛ این واژه تقریبا نام آشنا، امروزه درصد بالایی از مردان را درگیر کرده و موجب تغییر سبک زندگی و اختلال در امور روزمره افراد شده است.
این ها نمونه سوالاتی هستند که در ادامه مقاله قصد داریم به آن ها پرداخته و به صورت تخصصی برای شما بازگو کنیم. اگر شما هم از بابت این بیماری نگران هستید و یا به سرطان پروستات مبتلا شده اید پیشنهاد می کنیم در ادامه با ما همراه باشید…
آقای دکتر لاهیجی در مورد هر کدام از بیماری های پروستات توضیحاتی خواهند داد. فیلم کوتاه زیر را تماشا کنید تا اطلاعات کافی در مورد این بیماری ها به دست آورید. ۳ بیماری پروستات عبارتند از :
پروستات غده ای کوچک به اندازه یک گردو است که در دستگاه تناسلی مردان و زیر مثانه قرار دارد. وظیفه این عضو کوچک کمک به ساخت مایع منی است و بخشی از لوله ای که ادرار را از مثانه به خارج هدایت می کند، احاطه کرده است. زمانی که پروستات در عملکرد خود دچار اختلال شود در نهایت به سرطان پروستات منجر خواهد شد.
یکی از بیمای های شایع مردانه سرطان پروستات است که عموما افراد بالای ۵۰ سال بیشتر از جوان تر ها در معرض ابتلا به آن قرار دارند. سرطان پروستات بسته به نوع و شدت بیماری، انواع مختلفی دارد که می توان در دو دسته سرطان پروستات خوش خیم و سرطان پروستات بد خیم دسته بندی شوند.
این بیماری به صورت تدریجی پدید می آید اما سوالی که ممکن است برای بسیاری از افراد به وجود آید این است که آیا خطر مرگ در کمین افراد مبتلا به سرطان پروستات است یا خیر؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر این چنین نیست؛ سرطان پروستات در ابتدای تشخیص به کمک دارو قابل درمان است اما اگر باعث اختلالات مختلف از جمله انسداد مجاری ادراری گردد نیاز به عمل جراحی خواهد بود اما در نهایت می توان به درمان امیدوار بود.
اگر سرطان پروستات در مراحل ابتدایی و زمانی که در بدن پخش نشده باشد شناسایی گردد سرطان پروستات اولیه نامیده می شود که این دسته از افراد شانس بالاتری برای درمان خواهند داشت.
زمانی که سرطان به خارج از کپسول پروستات انتشار یابد و بخش های گسترده تری از این ناحیه را درگیر نماید فرد به سرطان پروستات پیشرفته که گاها آن را با نام سرطان متاستاتیک نیز می شناسند مبتلا شده است. سرطان متاستاتیک به سرطانی گفته می شود که در بدن پخش شده است.
عموما سرطان های پروستات در بافت غده پروستات رشد می کنند و با توجه به سرعت رشد سلول ها به دو دسته زیر تقسیم بندی خواهند شد:
سرطان پروستات تهاجمی با رشد سریع همراه بوده و تومور ها به سرعت رشد خواهند کرد و به سایر نقاط بدن از جمله استخوان ها نیز سرایت می کنند.
سرطان پروستات غیر تهاجمی رشد آهسته تری داشته و تومور با سرعت بسیار کمی رشد می کند.
مانند هر عارضه دیگری سرطان پروستات نیز دارای نشانه هایی است که با مشاهده هر یک از آن ها بایستی سریعا به پزشک متخصص مراجعه نموده و با تشخیص سرطان پروستات به موقع روند درمانی خود را آغاز نمایید و از پیشرفت سرطان در بدنتان جلوگیری کنید.
مهم ترین نشانه بیماری پروستات اختلال در مجاری ادراری است؛ زمانی که پروستات به دلیل سرطان یا هر اختلال دیگری بزرگ شود، مجرای خروجی ادرار را مسدود کرده و ادرار سخت تر از بدن خارج می گردد. و اما سرطان پروستات و چهار نشانه ادراری:
*** در این قسمت از مقاله به صورت کامل تر در مورد علائم سرطان پروستات صحبت شده است…حتما نگاهی بندازین !!
مانند سایر سرطان ها علت اصلی وجود سرطان پروستات نیز در هاله ای از ابهام قرار دارد و محققین با توجه به پژوهش های پزشکی تنها می توانند به مشکلات سلولی برای بروز این عارضه اشاره کنند. بر این اساس سرطان پروستات با توجه به رشد و تولید غیر طبیعی سلول ها که با سرعت بالایی منتشرمی شوند ایجاد می شود
جواب خیر است! شاید باور این مسئله کمی برای شما عجیب باشد اما اکثر مردانی که سرطان پروستاتشان تشخیص داده شده است، پیش از آن از هیچ گونه علائمی برخوردار نبوده اند.
برای تشخیص سرطان پروستات از تست PSA که آزمایش خونی ساده است و به وسیله آن پروتئین های خاص تولید شده توسط پروستات را ارزیابی می کنند تشخیص داده می شود.
زمان بزرگ شدن پروستات، میزان تولید این پروتئین خاص بالا می رود و به وسیله این تست می توان تشخیص داد که فرد به سرطان پروستات مبتلا شده است یا خیر. با این وجود اگر علائمی غیر طبیعی را شاهد بودید سریعا به پزشک مراجعه نمایید تا با تشخیص به موقع از پیشرفت بیماری جلوگیری شود.
در قسمت فوقانی مقاله ذکر شد که سرطان پروستات ممکن است هیچگونه علائمی به همراه نداشته باشد از این رو بهتر این است که هر سال از تست های غربلگری برای اطمینان از سلامت خود کمک بگیرید اما اگر هر زمان علائمی غیرعادی در ناحیه تناسلی خود مشاهده نمودید بایستی سریعا به پزشک مراجعه نمایید و با تشخیص سرطان پروستات به موقع روند درمان خود را در پیش بگیرید. این مسئله در مردان بالای ۴۰ سال اهمیت ویژه ای دارد و این دسته از افراد باید در مدت زمان های کوتاه تری برای معاینه نزد پزشک بروند.
ترکیبی سه گانه برای تشخیص سرطان پروستات وجود دارد که به شرح زیر است:
این روش جراحی برای درمان سرطان پروستات موضعی صورت می گیرد که ممکن است به تنهایی و یا با پرتو درمانی، شیمی درمانی و یا هورمون درمانی همراه باشد. پروستاتکتومی معمولا برای درمان سرطان پروستات و ورم پروستات صورت می گیرد که شامل برداشتن کل پروستات و بخشی از بافت اطراف آن است.
در برخی از موارد که پروستات موجب انسداد مجرای ادراری می شود که در نتیجه بزرگی خوش خیم پروستات است از این عمل استفاده می شود.
در این روش جراحی برشی زیر ناف تا بالای استخوان شرم گاهی ایجاد می شود و پس از آن پزشک جراح با دقت زیاد غده پروستات را از رشته های عصبی و رگ های خونی جدا می سازد و در نهایت محل برش بخیه زده می شود.
برای جراحی پروستاتکتومی باز ساده فرد تحت بیهوشی کامل قرار گرفته و جراح برای آغاز کار خود یک اسکوپ انعطاف پذیر که به آن سیستوسکوپ گفته می شود از طریق آلت تناسلی به داخل مجرا ها هدایت می کند تا درون مجرای ادراری، مثانه و ناحیه پروستات را مشاهده نماید. پس از آن لوله ای با نام کاتتر فولی درون آلت تناسلی قرار داده می شود که تا مثانه امتداد پیدا می کند، وظیفه لوله کاتتر فولی تخلیه ادرار در حین عمل است.
در ادامه پزشک جراح برشی در بخش زیرین ناف ایجاد کرده و بسته به روش خود ممکن است بخشی از مثانه برای رسیدن به پروستات نیز شکاف داده شود. پس از پایان کار و برداشتن بخشی از پروستات ممکن است یک یا دو لوله برای تخلیه به صورت موقتی درون سوراخ هایی نزدیک به محل جراحی قرار داده شود تا یکی از آن ها مستقیما وارد مثانه شده و لوله دیگر به ناحیه ای منتهی شود که پروستات از آن قسمت برداشته شده است.
پروستات غده ای است که در دستگاه ادراری-تناسلی آقایان قرار دارد و حقیقتا خانم ها از این غده برخوردار نیستند و پروستات زنان به غده کوچک دیگری اشاره دارد که در بخش جلویی واژن قرار دارد و گاها آن را با غدد skene می شناسند.
ابتلا زنان به سرطان پروستات بسیار نادر است اما ممکن است غده skene در عملکرد خود دچار اختلال شود و یا دیگر ارگان های مجاور همچون سرطان های مجاری ادراری از این غده نشات گرفته باشد.
از جمله علائم سرطان پروستات در زنان وجود خون در ادرار برای مدت زمان طولانی و بدون درد است که باید به سرعت بررسی شده و در صورت بروز هر گونه اختلال روند درمانی برای شخص صورت گیرد.
اما سوالی که مطرح می شود این است که چرا غدد skene را با نام پروستات زنانه می شناسند؟ پاسخ تنها همانندی عملکرد این غده با پروستات مردان است به همین جهت شهرت آن از گذشته نیز بیشتر شده و این عارضه را به سرطان پروستات زنان می شناسند.
خود ارضایی عارضه ای است که متاسفانه افراد زیادی را مبتلا کرده است؛ این مسئله عوارض خاص خود را دارد اما سوالی که شاید برای اکثر مردان به وجود آید این است که آیا با خود ارضایی ریسک ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود یا خیر؟
در پاسخ به این سوال صحبت های ضد و نقیضی وجود دارد عده ای از پزشکان بر این باروراند که خود ارضایی ارتباطی با درگیر شدن غده پروستات ندارد ولی عموما متخصصین این عمل را زمینه سازی برای سرطان پروستات می دانند. خود ارضایی های مکرر و با روش های مختلف ریسک ابتلا مردان با میانگین سنی ۲۰ تا ۳۰ سال را تحت تاثیر قرار می دهد و زمانی این ریسک بالا می رود که دفعات این عمل در هفته به ۵ تا ۷ بار برسد. از این رو بهتر این است که با مشاوره پزشک این عمل آسیب زننده را ترک کرده و در عین حالی که از عوارض آن دور می شوید ریسک ابتلا به سرطان پروستات را نیز از خود دور سازید.
بر اساس پژوهش هایی که اخیرا برای ارتباط بین شغل افراد و ابتلا به سرطان پروستات صورت گرفته است محققین دریافتند مردانی که شغل هایی همچون رانندگی کامیون دارند بیشتر از سایرین در خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند چرا که ارتباط مستقیمی بین لرزش بدن آن هم به طور مداوم با این بیماری وجود دارد.
موتور کامیون های قدیمی لرزش فراوانی دارد که جاده های ناهموار نیز بر این لرزش دامن خواهد زد. در معرض لرزش مداوم آن هم در طولانی مدت قرار گرفتن، خطر ابتلا به سرطان پروستات را بالا می برد لذا بهتر است کامیون های جدید به گونه ای طراحی شوند که از لرزش کمتری برخوردار باشند.
یکی دیگر از فاکتور هایی که احتمال ابتلا به سرطان پروستات در کامیون داران را بالا می برد چاقی است. معمولا رانندگان کامیون اضافه وزن بالایی دارند که یکی از فاکتور های اصلی این بیماری به شمار می رود. گردش خون پایین به خاطر یکجا نشینی طولانی مدت این دسته از افراد به آن جهت که فشار زیادی به لگن و اندام های اطراف آن وارد می آورد به مرور زمان موجب اختلال در عملکرد گردش خون و سوخت و ساز بدن شده که در نهایت به سرطان منجر خواهد شد.
کامیون داری شغلی پر مشقت است و این دسته از عزیزان معمولا زمان کافی برای انجام تحرکات مفید ندارند بعلاوه اینکه فرصت کافی برای توقف نخواهند داشت و معمولا در استراحتگاه های بین راهی می ایستند و برای تغذیه به یک همبرگر یا فست فود های چرب و مضر اکتفا می کنند…
پیشنهادی که می توان به تمامی مردان گوشزد کرد این است که رژیم غذایی مناسبی در جهت کنترل وزن در پیش بگیرند و دست کم یک ساعت در روز فعالیت جسمانی داشته باشند و با ورزش هایی همچون پیاده روی و دوچرخه سواری گردش خون خود را در حالت نرمال حفظ کنند.
نرخ ابتلا به سرطان پروستات در حال افزایش است، اما شما می توانید با اضافه کردن غذاهای سالمی که باعث تقویت عملکرد پروستات می شوند، ریسک ابتلای خود را به این بیماری سخت و پر هزینه، پایین بیاورید.
به گفته انجمن سرطان آمریکا، سرطان پروستات، شایع ترین نوع این بیماری در میان مردان است و عواملی مانند چربی و قند بالا، خطر ابتلا به آن را افزایش می دهند. به خاطر داشته باشید که همواره برای بررسی سلامت خود و انجام منظم غربالگری های سرطان پروستات، به طور مرتب به پزشک مراجعه کنید، اما با گنجاندن شش غذای زیر در رژیم خود نیز می توانید گامی در جهت پیشگیری از سرطان پروستات بردارید:
گوجه فرنگی حاوی نوعی آنتی اکسیدان قوی به نام لیکوپن است. این آنتی اکسیدان می تواند به پیشگیری از سرطان پروستات و همچنین کاهش رشد تومور در مبتلایان به این سرطان، کمک کند.
برای اثبات تاثیر گوجه فرنگی بر روی سرطان پروستات به انجام تحقیقات بیشتری نیاز است، اما در یک مرور که شامل ۱۱ مطالعه بود، محققان دریافتند که مردانی که بیشتر از گوجه فرنگی و محصولات بر پایه گوجه فرنگی، چه خام و چه به صورت پخته، استفاده کرده بودند، کمتر به سرطان پروستات مبتلا شده اند.
لیکوپن موجود در گوجه فرنگی، آسیب های سلولی را کاهش داده و نرخ تولید سلول های سرطانی را کند می کند. اما به این دلیل که لیکوپن خیلی محکم به دیواره های سلولی متصل است، بدن ما به راحتی نمی تواند آن را از گوجه فرنگی خام استخراج کند. به همین دلیل، گوجه فرنگی پخته یا پوره شده، گزینه های بهتری برای جلوگیری از سرطان پروستات هستند.در واقع، بهتر است ترکیباتی از قبیل سس گوجه فرنگی، سس اسپاگتی، گوجه فرنگی خشک شده در آفتاب، آب گوجه فرنگی و کچاپ را در رژیم غذایی خود جای دهید.
خوردن غذاهایی به سبک ایتالیایی، مانند پیتزا و پاستا به شما کمک می کند که گوجه فرنگی بیشتری را بر سر میز و سفره خود جای دهید. در فصل تابستان، می توانید گوجه فرنگی تازه خریداری کرده و برش هایی از آن را در ساندویچ ها و سالادهای خود استفاده کنید. نوشیدن آب گوجه فرنگی در هنگام صبح هم یک گزینه خوب دیگر است، فقط در این مورد مراقب میزان سدیم مصرفی خود باشید.
بروکلی نوعی سبزی است که ترکیبات پیچیده ای را برای محافظت از برخی افراد در مقابل سرطان در خود دارد. برخی از مطالعات، به وجود رابطه بین میزان خوردن سبزیجات چلیپایی (کلم بروکلی، گل کلم و کلم قمری) توسط شما و خطر بروز سرطان، اشاره کرده اند.
علت این موضوع هنوز روشن نیست، اما محققان بیان می کنند که یکی از مواد شیمیایی گیاهی که در این سبزیجات یافت می شوند، به نام سولفورافان، سلول های سرطانی را هدف قرار داده و می کشد، در حالی که سلول های نرمال و سالم پروستات را به حال خود رها می کند.
شما می توانید بروکلی را به صورت تفت داده شده یا در سوپ ها و سالادهای مختلف یا به صورت خام، مصرف کنید. اگر نگران فاسد شدن آن هستید، مقداری بروکلی را به صورت منجمد خریداری کرده، در فریزر نگه داشته و هر زمان که نیاز بود، آن را بپزید.
حبوباتی مانند لوبیا، بادام زمینی و عدس، حاوی ترکیبات گیاهی فعال بیولوژیکی به نام فیتواستروژن ها هستند. این ترکیبات دارای ویژگی های ضد سرطان بوده و می توانند رشد تومورها در سلول های سرطانی پروستات را سرکوب کنند.
با اینکه هنوز به انجام مطالعات جامع تری نیاز است، اما یک تحقیق مقدماتی که توسط موسسه سرطان ملی آمریکا انجام شده است، وجود ارتباطی را میان مصرف سویا و کاهش سطح آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) پیدا کرده است.
PSA در واقع یک پروتئین است که توسط پروستات شما ساخته می شود و آزمایش آن سطح PSA را در خون اندازه گرفته و به عنوان یک تست غربالگری برای سرطان پروستات به کار گرفته می شود. همچنین یافته های این تحقیق نشان می دهند که به نظر می رسد تاثیر سویا، زمانی که در ترکیب با دیگر غذاهای ضد سرطان خورده شود، بیشتر است.
برای افزودن سویا و حبوبات به برنامه خود، اختصاص یک روز در هفته به غذاهای گیاهی بسیار کمک کننده است. به این صورت شما می توانید پروتئین حبوبات را جایگزین گوشت نمایید.
پختن برگر لوبیا سیاه به همراه مقدار زیادی سبزیجات را نیز حتما امتحان کنید. توفو نیز یک منبع خوش طعم از سویا است که می توانید آن را پخته یا بر روی اجاق برشته کرده و با سس مزه دار کنید.
نوشیدنی چای سبز در طول هزاران سال توسط انسان ها استفاده شده و به صورت سنتی بخش مهمی از رژیم غذایی مردم کشورهای آسیایی بوده است. مشخص نیست که پایین بودن چشم گیر نرخ ابتلا به سرطان پروستات در کشورهای آسیایی نسبت به کشورهای آمریکایی به دلیل مصرف چای سبز بوده است یا خیر، اما عواملی از قبیل کاتچین، مشتقات گزانتین، اپی گالوکتشین ۳ گالات و اپی کتشین در این نوشیدنی وجود دارند که می توانند بر روی سلامت انسان موثر باشند.
به تازگی شواهدی یافت شده اند، مبنی بر اینکه عوامل موجود در چای سبز می توانند از بروز سرطان پروستات جلوگیری کنند. در یک تحقیق چینی، محققان دریافتند که خطر بروز سرطان پروستات در میان مردانی که از بیش از ۵ فنجان چای سبز در طول روز استفاده کرده اند، کاهش می یابد.
شما می توانید با جایگزین کردن یک فنجان چای سبز به جای چای سیاه یا قهوه صبحانه خود شروع کنید. اگر تمایلی به مصرف کافئین ندارید، از ورژن بدون کافئین آن استفاده کرده و اگر چای گرم دوست ندارید، چای سبز خود را در یخچال سرد کرده و با اضافه کردن یخ، از آن یک نوشیدنی تازه و خنک بسازید. یک راه دیگر برای مصرف چای سبز، اضافه کردن آن به عنوان مایع در اسموتی های خانگی است.
درست مثل چای سبز، انار هم یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها بوده و به نام «میوه معجزه آسا» در پیشگیری از بیماری های مزمنی که در رابطه با استرس اکسیداتیو هستند، معروف است.
دانشمندان باور دارند که آنتی اکسیدان موجود در انار در یک فرایند جستجو و تخریب عمل کرده و به طور انحصاری سلول های سرطان پروستات را هدف می گیرد و نه سلول های سالم را. نتایج مطالعات نشان می دهند که آب و عصاره انار، مانع تولید سلول های مختلف سرطان پروستات می شوند، اما در این رابطه به تحقیقات بیشتری نیاز است.
شما می توانید آب انار را در خانه یا از فروشگاه های مواد غذایی تهیه کنید. اگر نوشیدن آب انار به صورت خالص برای شما خوشایند نیست، می توانید مقداری آب ساده یا آب گازدار به آن بیفزایید. یک روش دیگر استفاده از آب انار، اضافه کردن آن به عنوان چاشنی به سالادهای مختلف است.
چربی های غیر اشباع، مانند چربی های امگا ۳ و امگا ۶، از جمله اسیدهای چرب ضروری هستند که توسط بدن سنتز نمی شوند. رژیم غذایی سنتی شرقی، حاوی مقدار زیادی از اسیدهای چرب امگا ۶ است اما نوع امگا ۳ را به قدر کافی ندارد. برقراری یک تعادل سالم تر بین این دو اسید چرب، می تواند به پیشگیری از رشد و پیشرفت سرطان پروستات کمک کند.
در یک مطالعه که در مجله آمریکایی مراقبت تغذیه به چاپ رسیده است، محققان ارتباطی را میان خوردن ماهی و کاهش نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان پروستات پیدا کرده اند. برای بالا بردن میزان دریافتی امگا ۳، باید از ماهی های چربی که در آب های سرد وجود دارند، مانند سالمون، شاه ماهی، ماهی خال مخالی، ساردین و قزل آلا استفاده کنید.
اضافه کردن امگا ۳ بیشتر به رژیم غذایی، به سادگی باز کردن درب یک قوطی ماهی تن یا ساردین و میل کردن آن است. اما مشکل اینجاست که همه افراد به خوردن ماهی علاقه ندارند، به علاوه، گنجاندن این ماده در رژیم غذایی می تواند هزینه بر باشد.
اگر در گذشته از خوردن ماهی لذت نبرده اید، نوع متفاوتی از آن را امتحان کنید. برخلاف آنچه به نظر می رسد، هر ماهی طعم مخصوص به خود را دارد. همچنین مزه و بوی ماهی در صورتی که از نوع تازه آن استفاده کنید، شدت کمتری خواهد داشت. بنابراین یک بار ماهی را بعد از خریدن آن و قبل از گذاشتن آن در فریزر، بپزید و مصرف کنید. در این صورت احتمالا نظر متفاوتی نسبت به طعم آن خواهید داشت.
ماهی کاد، سفره ماهی و قزل آلا دارای طعم های بهتر و خفیف تری نسبت به ماهی های دیگر هستند. پس از طبخ این ماهی ها، مقداری لیموترش روی آنها بچکانید یا برای تقویت غذای خود به منظور پیشگیری از سرطان، خوردن ماهی کاد همراه با سس گوجه فرنگی را امتحان کنید. همچنین با پزشک خود درباره خوردن مکمل های روغن ماهی مشورت کنید.
درمان های جایگزینی که برای سرطان پروستات در جوانان در نظر گرفته شده است هم اکنون در دست تحقیق و بررسی های بیشتر است اما مصرف انواع مکمل های ویتامین دی و سایر داروهای تقویتی تا حد زیادی می تواند برای بیمار مفید واقع شده و کیفیت زندگی او را تحت تاثیر قرار دهد.
با آگاهی بیشتر از سرطان پروستات پیشگیری کنید؛ روش های پیشگیری را بایستی قبل از مبتلا شدن به این بیماری فرا بگیرید چرا که خیلی از افرادی که به سرطان پروستات مبتلا هستند و در مراحل پایانی این بیماری قرار دارند در تلاش برای آموزش پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات در جوانان خانواده خود هستند.
اما باز هم دیر نیست شما در ابتدا با اصلاح رژیم غذایی و محدود کردن مصرف خوراکی هایی همچون گوشت قرمز و افزایش مصرف سبزیجات تازه، میوه ها و دانه ها می توانید تا حد زیادی بدن خود را در مقابل چنین بیماری ایمن بدارید.
به یاد داشته باشید که پیش از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی، با پزشک خود مشورت کنید، بخصوص اگر هم اکنون داروهایی را برای درمان یا پیشگیری از سرطان پروستات دریافت می کنید. برخی از غذاها با بعضی از داروها و تراپی ها تداخل داشته و اضافه کردن آنها به برنامه غذایی، ممکن است روند پیشگیری یا درمان شما را دچار اشکال کند.
برای مثال، برخی از مکمل هایی که دارای آنتی اکسیدان بالا هستند (مانند عصاره انار)، می توانند اثر پرتو درمانی را خنثی سازند. در نتیجه، در طول پرتو درمانی باید از مصرف مکمل های دارای سطوح بالای آنتی اکسیدان، پرهیز کنید.
سرطان پروستات بیماری افراد مسن شناخته می شود اما متاسفانه سن ابتلا افراد به این بیماری روز به روز کاهش یافته به طوری که مبحث سرطان پروستات در جوانان به یک موضوع داغ و مهم بدل شده است.
این بیماری در جوانان عموما از هیچگونه علائمی برخوردار نیست خصوصا اگر سرطان در مراحل اولیه باشد. سرطان پروستات در جوانان اغلب به طور تصادفی و زمانی که برای چکاپ نزد پزشک می روند تشحیص داده می شود. چند علائم مبهم وجود دارد که شاید در ظاهر مهم به نظر نرسند اما هشدار دهنده هستند که بایستی آن را پیگیری نموده تا از پیشرفت بیماری جلوگیری نمایند.
این علائم در مردان مسن بدون اینکه به سرطان پروستات مبتلا باشند پدیدار خواهد شد اما در مردان جوان این موارد علائمی هشدار دهنده هستند خصوصا اگر با گذر زمان این بدتر شوند.
درمان سرطان پروستات در جوانان روش های مختلفی دارد که بسته به میزان انتشار و وخامت آن یکی از روش هایی که در ادامه به شما معرفی می کنیم برای بیمار در نظر گرفته می شود.
از جمله راهکار های درمان پروستات در جوانان شامل موارد زیر است:
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هر یک از این روش های درمانی از پزشک متخصص خود مشاوره بگیرید و با توجه به نوع سرطان و میزان گستردگی آن، یکی از این روش ها را برگزینید تا به سلامتی کامل دست یابید.
در مراحل آخر سرطان پروستات در جوانان برای بهبود زندگی و کاهش درد بایستی مدیریت درد داشته باشید. برخی از بیماران از تسکین درد اجتناب می کنند و عده ای دیگر در سدد هستند که با کاهش دادن درد ها کیفیت زندگیشان را نیز افزایش دهند.
بی شک شرکت کردن در گروه های حمایت کننده نه تنها به کاهش انزوای بیمار مبتلا به سرطان پروستات کمک می کند بلکه احساس همبستگی با سایر بیماران موجب می شود که امیدواری فرد افزایش یافته و برای بهبود و درمان خود با پزشک همکاری نماید و به روال سابق زندگی خود بازگردد.
شانس بیشتر برای درمان تنها نصیب کسانی می شود که هر چه زود تر برای تشخیص این بیماری اقدام کرده باشند چرا که این عارضه اغلب در مراحل اولیه قابل درمان است و چنانچه بیماری وارد مراحل پیشرفته تر شود، درمان آن نیز دشوار تر خواهد بود و افرادی که در این مرحله قرار می گیرند با مشکلات پیچیده تری از جمله بی اختیاری ادرار و مشکل در نعوظ مواجه می شوند.
با مراجعه به موقع برای درمان، پزشک با توجه به سن، سبک زندگی و شرایط فردی بهترین روش درمانی برای سرطان پروستات شما را در پیش خواهد گرفت و هر چه سریع تر به بهبودی کامل دست خواهید یافت.
هایپرپلازی خوش خیم پروستات یا بزرگی پروستات (BPH) عارضه ای است که در آن پروستات فرد بیمار بزرگ می شود. در این بیماری، بافت پروستات که بیش از حد رشد کرده، به مجرای ادرار و مثانه فشار آورده و راه ادرار را مسدود می کند.
با گذشت هر یک سال پس از ۴۰ سالگی، ریسک ابتلا به بزرگی یا هایپرپلازی خوش خیم پروستات افزایش می یابد:
سرطان پروستات خوش خیم ۲۰٪ از مردانی که در دهه پنجم عمر خود هستند، ۶۰٪ از مردانی که در دهه ششم هستند و ۷۰٪ از مردان ۷۰ ساله را درگیر می کند.
خبر خوش این است که واژه خوش خیم، این بیماری را از سرطان پروستات مجزا می کند، بنابراین هایپرپلازی یا بزرگی خوش خیم پروستات (BPH) در واقع سرطان نیست و ابتلا به آن، احتمال بروز سرطان پروستات در یک مرد را کمتر یا بیشتر نمی کند.
سرطان پروستات (در مقایسه با رشد درونی هایپرپلازی خوش خیم پروستات) در ناحیه پیرامونی خارجی پروستات آغاز شده، به سمت بیرون رشد کرده و بافت اطراف را مورد تهاجم قرار می دهد.
فرد مبتلا به سرطان پروستات ممکن است ماه ها یا حتی سال ها هیچ علامتی را بروز ندهد، که به همین دلیل دانشمندان این بیماری را «خاموش» می نامند. در مقابل، به دلیل رشد درونی سرطان پروستات خوش خیم یا همان هایپرپلازی، این بیماری باعث ایجاد علائم آزاردهنده ای می گردد که چشم پوشی از آنها دشوار است.
در این مورد، بزرگ شدن پروستات به تنهایی ممکن است باعث ایجاد علائم نشود و معمولا درجه نشانه های دردسرساز است که مردان مبتلا را مجبور می کند که به دنبال درمان بگردند.
یک چهارم از مردان مبتلا به هایپرپلازی یا بزرگی خوش خیم پروستات، برای رفع انسداد مجاری ادراری، در نهایت به درمان نیاز پیدا می کنند. با توجه به مطالبی که گفته شد، احتمالا اکثر مردان پس از ۶۰ سالگی داروهایی را برای درمان هایپرپلازی خوش خیم پروستات مصرف خواهند کرد.
درمان بزرگی خوش خیم پروستات با آلفا بلاکرها (داروهایی که عضلات اسفنکتر ادراری را شل می کنند) یا مهارکننده های ردوکتاز ۵- آلفا (داروهایی که حجم پروستات را کاهش می دهند) انجام می شود.
توجه داشته باشید که دارو درمانی برای رفع بیماری، در برخی از مردان جوابگو نیست: در واقع بیمارانی که دارای علائم شدیدتر هستند یا افرادی که قبل از پیشرفت بیماری به دنبال درمان نبوده اند، احتمالا باید به فکر جراحی باشند.
با اینکه هایپرپلازی خوش خیم پروستات یا همان سرطان پروستات خوش خیم، سرطان نیست، اما مهارکننده های ردوکتاز ۵ آلفا (که پروستات را کوچک می کنند) با گذشت زمان می توانند خطر بروز سرطان پروستات بدخیم را به اندازه ۲۵٪ در مردان کاهش دهند.
انجام این دارو درمانی دو مزیت دارد: نخست آنکه تشخیص سرطان پروستات بدخیم را ساده تر می کند و دوم آنکه از لزوم انجام درمان هایی که باعث ایجاد عوارض جانبی می شوند می کاهد.
سرطان پروستات بدخیم یکی از شایع ترین انواع سرطان در بین مردان است و معمولا بسیار به آرامی پیشرفت می کند، بنابراین ممکن است تا سال ها، هیچ نشانه ای مبنی بر وجود بیماری در فرد دیده نشود.
علائم این بیماری معمولا خود را نشان نمی دهند تا زمانی که پروستات آنقدر بزرگ شده باشد که لوله حامل ادرار از مثانه به سمت آلت تناسلی (مجرای ادراری) را تحت تاثیر قرار دهد.
زمانی که این اتفاق می افتد، عمل ادرار کردن در فرد دچار اختلال و مشکل می شود که در مقاله به آنها اشاره شده است. توجه داشته باشید که از این علائم به هیچ عنوان نباید چشم پوشی کرد، اما وجود آن ها هم لزوما به این معنا نیست که شما مبتلا به سرطان پروستات بدخیم هستید.
با اینکه به طور دقیق مشخص نیست که چرا یک فرد به سرطان پروستات بدخیم مبتلا می شود، اما عوامل خطر متعددی هستند که با کنترل برخی از آنها می توان ریسک بروز بیماری را، نه به طور صد در صد اما تا حدی، پایین آورد.
بیماری سرطان پروستات بدخیم در میان مردان زیر ۴۵ سال نادر است اما ریسک بروز آن پس از ۵۰ سالگی افزایش می یابد.
مردمان شمال آمریکا، شمال غرب اروپا، جزایر کاراییب و استرالیا بیشتر به سرطان پروستات مبتلا می شوند.
گروه های قومی و ژنتیکی خاصی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات بدخیم هستند. برای مثال، در دوقلوها، اگر قل همسان یک مرد به سرطان پروستات مبتلا باشد، احتمال ابتلای خود او هم به شدت بالا می رود. همچنین اگر برادر و پدر یک فرد این بیماری را داشته باشند، شانس ابتلا او نسبت به بقیه مردان دو برابر می شود.
برخی از مطالعات بیان کرده اند که استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، ممکن است ریسک ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند. برخی از مطالعات دیگر، ارتباطی را میان استفاده از این داروها و خطر مرگ ناشی از بیماری سرطان پروستات یافته اند، اما نتایج این تحقیقات تایید نشده اند.
مطالعات نشان داده اند که داشتن یک رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز یا محصولات لبنی پر چرب، احتمالا با افزایش خطر ابتلای فرد به سرطان پروستات بدخیم مرتبط است. با این حال، این ارتباط هرگز به صورت روشن اثبات نشده است.
نتایج بعضی تحقیقات نشان می دهند که چاقی، خطر مرگ ناشی از هر نوع سرطان پیشرفته ای را افزایش می دهد. این نتایج همچنین بیان می کنند که احتمال بروز سطوح پایین سرطان در افراد چاق کم است و این افراد معمولا به نوع پیشرفته بیماری مبتلا می شوند.
پزشک یک معاینه فیزیکی را انجام داده و درباره سابقه سلامتی و بیماری های شما سوال می پرسد. اگر بیمار دارای علائم سرطان پروستات بدخیم بود و یا اگر آزمایش خون او سطوح غیر طبیعی و بالای PSA را نشان می داد،
*** آزمایش دیجیتال رکتال که در آن پزشک با انگشت به دنبال موارد غیر طبیعی در پروستات می گردد.
*** تست بیومارکر که خون، ادرار یا قسمتی از بافت بدن شخص بیمار را به دنبال یافتن مواد شیمیایی که مختص سرطان هستند، مورد بررسی قرار می دهد. اگر نتایج این آزمایشات شامل موارد غیر طبیعی بودند، تست های بیشتری انجام می گیرند:
تمامی این آزمایشات برای تعیین مرحله سرطان پروستات بدخیم، میزان گسترش آن و انتخاب نوع درمان مناسب انجام می گیرند. همچنین برای پیگیری گسترش بیماری یا متاستازیس، پزشک ممکن است از اسکن استخوان، سی تی اسکن یا ام آر آی استفاده کند.
بسته به نوع بیماری و مقدماتی یا پیشرفته بودن آن، از روش های مختلفی برای مقابله با سرطان پروستات استفاده می شود.
اگر بیماری در مراحل اولیه بوده و گسترش نیافته باشد، از رویکردهای زیر بهره گرفته می شود:
در این روش، سطح PSA خون به طور مرتب چک می شود اما هیچ عمل فوری انجام نمی گیرد. در سرطان هایی که دارای سرعت رشد پایین هستند، گاهی خطر بروز عوارض جانبی ناشی از درمان، به میزان ضرورت آن می چربد.
در این روش، پروستات طی یک عمل جراحی برداشته می شود. در صورت تجویز عمل جراحی باز، فرد باید تا ده روز در بیمارستان بستری شده و دوره بهبودی ۳ ماهه را طی کند. عمل جراحی روباتیک با تکنیک سوراخ کلید، شامل دوره بستری و بهبود کوتاه تری بوده اما هزینه آن بیشتر است.
در این روش، دانه های رادیواکتیو در پروستات کار گذاشته می شوند تا درمان های پرتویی هدفدار را به این منطقه برسانند.
پرتوهای تابشی به صورتی فرم داده می شوند که ناحیه همپوشانی آنها تا حد ممکن به شکل ارگان یا ناحیه تحت درمان نزدیک باشد. این کار، باعث می شود که بافت های سالم هرچه کمتر در معرض پرتوها قرار بگیرند.
پرتوهایی با شدت متغیر در این روش استفاده می شوند. این نوع درمان، شکل پیشرفته ای از پرتو درمانی هم شکل است. در مراحل اولیه سرطان پروستات بدخیم، بیشتر بیماران به مدت ۴ تا ۶ ماه پرتو درمانی را در ترکیب با هورمون درمانی دریافت می کنند.
در صورت گسترش سرطان پروستات بدخیم، شیمی درمانی توصیه می شود، چرا که با این روش می توان سلول های سرطانی در سرتاسر بدن را از بین برد.
نوعی هورمون درمانی است که تاثیر آندروژن را کاهش می دهد. باید بدانید که آندروژن ها هورمون هایی هستند که باعث رشد سلول های سرطانی می شوند. روش ADT می تواند رشد سرطان را کند کرده یا حتی آن را متوقف کند. بیمار احتمالا به هورمون درمانی طولانی مدت نیاز خواهد داشت.
بهرحال، اگر هورمون درمانی پس از مدتی دیگر جوابگو نبود، همچنان روش های دیگری برای مقابله با سرطان پروستات بدخیم وجود دارند. شرکت در آزمایشات بالینی یکی از گزینه هایی است که بیمار مبتلا به سرطان باید درباره آن با پزشک خود صحبت کند.
معمولا در مورد موارد پیشرفته سرطان پروستات در نظر گرفته نمی شود چرا که نمی تواند سرطان منتشر شده به دیگر نقاط بدن را درمان کند.
با توجه به آمار موسسه ملی سرطان اینگونه بیان شده است که حدود ۲۰ درصد از مردان در طول عمر خود سرطان پروستات را تجربه خواهند کرد اما جای نگرانی نیست چرا که این بیماری عموما در مراحل اولیه توسط پزشک تشخیص داده خواهد شد ولی نباید فراموش کنید که این بیماری نیز مانند سایر تومور های سرطان به مرور زمان پیشرفته خواهد شد و زمانی که به قسمت های دیگر بدن سرایت کرده و بد خیم شود اصطلاحا گفته می شود که فرد به متاستاز سرطان پروستات مبتلا است.
در حالت کلی به گسترش و مهاجرت سلول های سرطانی از یک بافت به بافت دیگر متاستاز گفته می شود به همین جهت در این شرایط بیان می شود که فرد مبتلا به متاستاز سرطان پروستات است.
عوامل مختلفی وجود دارند که بر بروز سرطان پروستات در فرد دخیل هستند اما بر اساس آمار بنیاد سرطان پروستات یکی از شاخص ترین این عوامل سن افراد است به همین جهت مردان بالای ۶۵ سال سن بیشتر از سایر در معرض ابتلا به این عارضه قرار دارند.
از دیگر عوامل خطر برای سرطان پروستات عبارتند از:
افرادی که این بیماری به صورت موروثی در خانواده هایشان وجود دارد و پدر یا برادرشان به سرطان پروستات مبتلا است دو برابر بیشتر از سایرین در خطر این بیماری قرار دارند.
نژاد نیز از دیگر عوامل تاثیر گذار بر ابتلا به این عارضه و همچنین متاستاز سرطان پروستات است به گونه ای که مردان آفریقایی- آمریکایی بیشتر از سایر نژاد ها در معرض خطر ابتلا به این عارضه قرار دارند.
سیگار کشیدن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.
محققان همچنین در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. رژیم های کم سبزیجات و یا با کلسیم بالا با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی رابطه مستقیم دارند.
علاوه بر عوامل خطر آفرین می خواهیم در مورد چگونگی گسترش سرطان پروستات هم صحبت کنیم:
دنبال نشانه های متاستاز سرطان پروستات که پخش شدن در سایر نقاط بدن است باشید؛ علائم مختلفی وجود دارند که حاکی از سرطان پروستات پیشرفته خواهند بود و اگر در معرض خطر ابتلا به آن هستید باید مراقب علائمی همچون عفونی شدن دستگاه ادراری، بزرگی خوش خیم پروستات و عفونت پروستات باشید.
متاستاز سرطان پروستات قادر خواهد بود به استخوان ها نیز سرایت کند و موجب درد، ضعف و در نهایت شکنندگی استخوان ها شود. زمانی به شما حالاتی از قبیل گیجی، تهوع، یبوست و استفراغ دست خواهد داد که در اثر این بیماری، کلسیم استخوان موجود در خون خالی شود در نتیجه بایستی این علائم را نیز جدی بگیرید. اگر دچار ضعف استخوان های پا، بازو و یا مفصل ران شدید، ممکن است سرطان پروستات گریبان گیرتان شده باشد؛
در بخش فوقانی بیان نمودیم که سرطان پروستات پیشرفته می تواند در سطح غدد لنفاوی که در سراسر بدن و خصوصا در اطراف ناحیه لگن وجود دارد نیز گسترش یابد. وظیفه اصلی غدد لنفاوی فیلتر کردن و تخلیه مایع از خون است و زمانی که این غده با بافت های سرطانی مسدود شود موجب بزرگ شدن و تورم در منطقه می گردد که به دنبال آن تورم در اندام هایی نظیر پا و بازوهایتان را شاهد خواهید بود. اگر تصور می کنید یک طرف تحت تاثیر قرار گرفته است، آن را نسبت به طرف دیگر مقایسه کنید.
متاستاز
سرطان پروستات می تواند تا ریه ها نیز گسترش یابد. سرفه هایی که با آنتی بیوتیک ها قابل درمان نیستند و درد هایی که در قفسه سینه ایجاد شده و با تنگی نفس و استفراغ خونی همراه است از نشانه های سرطان پروستات پیشرفته قلمداد می شوند چرا که این عارضه کارکرد عادی ریه را با اختلال مواجه کرده و منجر به آسیب به بافت ها و عروق خونی می شود.
التهاب ایجاد شده در ریه توسط سرطان پروستات موجب تجمع مایع داخل ریه ها شده که می تواند تنگی نفس و درد در قفسه سینه را به همراه داشته باشد.
ترکیب علائم را بررسی کنید. سردرد، سخت شدن راه رفتن، بی حسی در برخی نقاط بدن، از دست دادن حافظه، اختلال در عمل نگه داشتن ادرار زمانی که با یک دیگر به وجود آیند می توانند خبر از یک سرطان پیشرفته را به فرد بدهند.
شایع ترین سرطان متاستاز داده به مغز از سرطان پروستات، لپتومنژینال کارسینوماتوز نام دارد که می تواند موجب سردرد، بی حسی در بدن، سخت راه رفتن، بی اختیاری ادراری و فراموشی شود.
سرطان پروستات زمانی که پیشرفته شود و در واقع تبدیل به متاستاز سرطان پروستات گردد می تواند تا حد نخاع نیز پیشروی کند و منجر به فشرده شدن ستون فقرات گردد که با درد، ضعف عضلانی، حساس شدن به لمس همراه است و همچنین می تواند موجب بی اختیاری مثانه روده ها نیز گردد.
این نشانه حاکی از آن دارد که سرطان پروستات تا مقعد نیز گسترش یافته است. این عضو بدان جهت که در مجاورت پروستات قرار دارد، بیشتر در معرض سلول های سرطانی قرار می گیرد که به دنبال آن خونریزی، درد های شکمی از راست روده در زمان عبور مدفوع نیز مشاهده می شود.
سرطان پروستات ممکن است گاهی با هیچ علائمی همراه نباشد؛ اغلب به دنبال علائمی از این بیماری هستیم غافل از اینکه سرطان پروستات ممکن است در برخی مواد هیچ گونه علائمی از خود بروز ندهد بنابراین بهتر این است که برای پیشگیری و حتی درمان به موقع به طور منظم به پزشک مراجعه کرده و تحت بررسی های خاص این بیماری قرار بگیرید.
زمانی که سرطان تا حد استخوان گسترش یافته باشد چندین دارو توسط پزشک برای کنترل این بیماری تجویز خواهد شد که شکستگی و درد استخوان ها را کاهش دهد.این دارو ها شامل دنوسوماب، زوفیگو و زولدرونیک هستند.
*** داروهایی برای درمان سرطان پروستات وجود دارند که حتما برای اطلاع پیدا کردن از آن ها به صفحه سرطان پروستات ویکی پدیا سری بزنید!!
در بیشتر موارد علائم سرطان پروستات در مراحل اولیه این بیماری، ظاهر نمی شوند. همچنین علائم سرطان پروستات در هر مردی متفاوت بوده و هر کدام از این نشانه ها هم ممکن است به دلیل وجود بیماری های دیگری بروز کرده باشند.
در نتیجه، انجام غربالگری های منظم، که به صورت آزمایش رکتال دیجیتال و تست های آندروژن اختصاصی پروستات انجام می گیرند، بسیار مهم هستند.
تست آنتی ژن اختصاص پروستات (PSA)، سطح PSA در خون را اندازه می گیرد. غده پروستات PSA را تولید می کند، نوعی پروتئین که افزایش آن به عنوان یکی از علائم سرطان پروستات به شمار می رود.
با این حال، وجود عدد بالای PSA در آزمایش خون، ممکن است نشان دهنده بیماری های غیر سرطانی مانند التهاب پروستات (پروستاتیت) یا بزرگ شدن پروستات (هایپرپلازی خوش خیم پروستات) نیز باشد.
برای افرادی که دارای علائم مرتبط با سرطان پروستات هستند، معمولا انجام آزمایش PSA و همچنین آزمایش رکتوم دیجیتال (DRE) تجویز می گردد. در این آزمایش یک نمونه خون از فرد گرفته شده و برای تحلیل به آزمایشگاه فرستاده می شود.
در گذشته، اندازه ۴ ng/mL و کمتر برای آنتی ژن اختصاصی پروستات، طبیعی و نرمال در نظر گرفته شده و به مردانی که دارای اندازه آنتی ژن بالاتر از ۴ ng/mLبودند، انجام بیوپسی تجویز می شد تا حضور یا عدم حضور سرطان در آنها تصدیق گردد.
با این حال و با توجه به مطالعات و تحقیقات انجام شده، مردان مبتلا به سرطان پروستات نیز ممکن است دارای سطح پایین PSA باشند، در حالی که در آزمایش مردانی که مبتلا نیستند نیز ممکن است سطوح بالای این آنتی ژن دیده شود.
در واقع، یک نفر از چهار نفر مردی که دارای سطح PSA بالا هستند، به سرطان پروستات مبتلا است. نکته اینجاست که افزایش در سطح PSA در گذر زمان، احتمالا نشان دهنده وجود یک تومور است.
متخصصان پیشنهاد می کنند که همه مردانی که به سن ۵۰ سالگی می رسند، با پزشک خود درباره انجام آزمایش سرطان پروستات، مشورت نمایند. همچنین مردانی که یک یا چند مورد از عوامل خطر این بیماری را دارند، باید درباره شروع غربالگری های روتین، پیش از سن ۵۰ سالگی با پزشک خود صحبت نمایند.
به دلیل نزدیک و مجاورت غده پروستات به مثانه و مجاری ادرار، علائم سرطان پروستات، بخصوص در مراحل اولیه با بروز مشکلاتی در ادرار فرد همراه است.
بسته به اندازه و مکانی که قرار گرفته است، تومور ممکن است به مجاری ادرار فشار آورده، جای آنها را تنگ کرده و مانع جریان ادرار شود. در زیر به مواردی از علائم سرطان پروستات اشاره شده است که مرتبط با اختلال در عملکرد مجرای ادراری هستند:
سرطان پروستات ممکن است منتشر شده و تومورهایی را در ارگان ها یا استخوان های مجاور ایجاد کند. اگر سرطان به ستون فقرات برسد، می تواند اعصاب نخاعی را تحت فشار قرار دهد. علائم سرطان پروستات متاستاتیک شامل سه موارد زیر هستند:
به این موضوع توجه داشته باشید که علائم سرطان پروستات در افراد مختلف متفاوت هستند، اما شایع ترین علامت اولیه سرطان پروستات عود کننده، همان افزایش سطح PSA در خون است و این موضوع، انجام آزمایشات اندازه گیری آنتی ژن اختصاصی پروستات را برای تعیین میزان اثرگذاری درمان و بررسی نشانه های بازگشت بیماری، حیاتی می سازد.
همچنین بسیار مهم است که در صورت ابتلا به سرطان پروستات، بروز علائم و نشانه های جدید را به پزشک خود اطلاع دهید.
طبق تحقیقات انجام شده سرطان پروستات بعد از شیوه وسیع در بین بزرگسالان و ایجاد مشکلات گوناگون برای آنها کودکان را نیز درگیر خود میکند. یکی از علائم سرطان پروستات در کودکان و بزرگسالان افزایش سطح هورمون تستوسترون در بدن آنها می باشد.
پروفسور گیلیان بنتلی محقق و سرطان شناس دانشگاه دورهام انگلیس میگوید: سرطان پروستات در کودکان زمانی روی می دهد که کودک در یک محیطی زندگی میکند که ممکن است عوامل محیطی و ژنتیکی باعث افزایش سطح هورمون تستوسترون او شوند و افزایش سطح هورمون تستوسترون کودک احتمال بزرگ شدن پروستات و در ۶۰ درصد موارد سرطانی شدن آن را افزایش میدهد.
موارد زیادی وجود دارند که احتمال سرطان پروستات را افزایش میدهند و علائم سرطان پروستات در کودکان را آشکار می سازند. مواردی چون :
البته این موارد به طور قطع سرطان پروستات را در کودک ایجاد نمی کنند؛ زیرا در علم رادیوبیولوژیک و آنکولوژی یا سرطان شناسی بیان می شود که سرطان ها آستانه دار هستند و جزء اثرات قطعی به حساب میآیند یعنی تا قبل از یک حد آستانه که FDA و در مورد اشعه IAEA یا آژانس بین المللی انژرژی اتمی برای آن تعریف می کند، سرطان رخ نمی دهد و بعد از حد آستانه قطعا رخ میدهد.
اما جدیدا بعضی از دانشمندان معتقدند که سرطان پروستات و دیگر سرطان ها آستانه دار نیستند و هر کدام از این موارد فقط احتمال ایجاد سرطان را در کودک افزایش می دهند.
علائم سرطان پروستات در کودکان مختلف کمی متفاوت است، اما بسیاری از آنها در ۸۰ درصد این علائم یکسان هستند و زمانی که علائم را بروز می دهند ذهن پزشک را به سمت تشخیص سرطان پروستات می برند.
از جمله علائم سرطان پروستات در کودکان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
این علائم، علائم احتمالی سرطان پروستات در کودک می باشد و در صورت مشاهده شدن این علائم در کودک باید کودک تحت نظر یک اورولوژیست قرار گیرد تا بیماری تشخیص داده شود.
تشخیص سرطان پروستات در کودکان کمی دشوار است زیرا پزشکان برای بررسی سرطان پروستات و اندازه آن به طور معمول درخواست ام آر آی و سی تی اسکن با تزریق کنتراست را میدهند تصویربرداری در این دو دستگاه به گونه ای است که فرد زیر آن نباید هیچ گونه حرکتی داشته باشد در غیر این صورت آرتیفکت حرکتی در تصویر ایجاد می شود و این تصویر را خراب کرده و باعث اشتباه در تشخیص توسط پزشک می شود.
ساکن کردن کودکان برای اینکه هیچ گونه حرکتی نداشته باشند مخصوصاً زمانی که داخل تونل دستگاه ام آر آی قرار میگیرند کاری غیر ممکن است لذا معمولاً پرسنل مجبور به بیهوش کردن کودک می شوند.
از راه های دیگر تشخیص سرطان پروستات کودک آزمایش PSA یا آنتی ژن اختصاصی پروستات و اندازهگیری مقدار پروتئین PSA می باشد که با یک آزمایش خون امکان پذیر است و پزشکان به طور معمول آن را نیز درخواست می دهند.
سرطان پروستات در کودکان قابل درمان است و با راههای درمانی خاصی امروزه به راحتی سرطان در کودکان در موارد خفیف درمان می شود اما گاهی پزشک مجبور به جراحی و رادیوتراپی برای درمان آن می شود.
یکی دیگر از علائم سرطان پروستات کمر درد می باشد به طوری که بسیار مورد توجه پزشکان است و تاکنون چند مقاله با عنوان سرطان پروستات و کمر درد منتشر شده است و علائم و علت های این عارضه و ارتباط آنها با هم بررسی شده است در یکی از مقالات که اخیراً در آلمان منتشر شده است بیان می دارد که سرطان پروستات و کمر درد ناشی از آن ارتباط عجیبی با هم دارند.
این مقاله بیان می کند که یکی از عوارض سرطان ها انتشار یافتن به بافتهای اطراف می باشد و گاهی حتی در مغز نیز رخ میدهد و تومورها به بافت های استخوانی حمله به دست اندازی می کنند.
سرطان پروستات نیز گاهی به استخوان های ناحیه کمر انتشار می یابد و آنها را درگیر میکند و در قسمتی یا کل استخوان پخش می شود و باعث ایجاد کمردرد در فرد می شود و فرد با درد کمر به پزش ۲`ک مراجعه میکند.
سرطان پروستات و کمردرد ناشی از آن موضوع قابل بحث در بین پزشکان است و بر سر شدت و محل اختلال این دو اختلاف نظر دارند سرطان پروستات گاهی آن قدر آسیب شدید به استخوان های ناحیه لگن و کمر وارد می کند که در مواردی حتی باعث فلح پاها در فرد می شود.
درد ایجاد شده در ناحیه کمر در اثر سرطان پروستات بسته به میزان خوش خیمی و بدخیمی سرطان می تواند متفاوت باشد و طیفی از درد موضعی تا دردی که تا پایین پا یا کشاله ران کشیده می شود را از خود نشان می دهد.
سرطان پروستات و کمر درد حاصل از آن که در بعضی از افراد ایجاد می شود برای فرد ناراحت کننده هستند و یا گاهی مورد بیتوجهی فرد قرار میگیرند که باعث شدت گرفتن آن می شود لذا افرادی که دچار درد ممتد در ناحیه کمر هستند حتماً باید دلیل آن را جویا شوند.
البته درد کمر در اثر عوامل مختلفی مانند سرطان مثانه، دیسک کمر، سنگ کلیه، مشکلات روده و … نیز ایجاد میشود و درد در ناحیه ی کمر به صورت ادامه دار حتما دلیلی بر وجود سرطان پروستات نمی باشد؛
اما چیزی که مهم است این می باشد که باید به آن توجه شود زیرا طبق آمار سال ۲۰۱۷ سازمان سرطان، پروستات و کمردرد ناشی از آن، رشد ۳/۲ درصدی در بین مردان داشته است.
سرطان ها معمولا از یک جهش ژنتیکی ساده شروع می شوند و کم کم پیشرفت می کنند. این بدین معنی است که سرطان ها در یک مرحله نمی مانند و کم کم پیشرفته تر می شوند.
البته این گزینه برای همه ی سرطان ها صدق نمی کند و سرطان هایی را پوشش می دهد که رشد دارند؛ زیرا بعضی از تومورها و سرطان ها در مراحل خوش خیمی می مانند و پیشرفتی نمی کنند.
هرچه مرحله یا گرید یک سرطان بالا می رود، سرطان به سوی بدخیمی های شدیدتر پیشروی می کند. برای بعضی از تومورها مانند تومورهای مغزی، گرید ۴ نهایت بدخیمی است که در ۹۸ درصد موارد فرد را به کام مرگ می کشانند.
این گرید بندی برای همه ی سرطان ها وجود دارد؛ ولی برخی از سرطان ها هستند که آمار مرگ و میر بیشتری را به خود اختصاص می دهند، به همین دلیل گرید بندی آن ها بسیار حائز اهمیت است.
۳ سرطان سینه، ریه و پروستات گرید بندی های اختصاصی خود را دارند؛ چرا که سرطان ریه اولین دلیل مرگ ناشی از سرطان است و سرطان سینه دومین سرطان کشنده در بین زنان و سرطان پروستات دومین سرطان کشنده در بین مردان است؛
به طوری که سالانه در سراسر جهان مردان زیادی به دلیل سرطان پروستات گرید ۴ جان خود را از دست می دهند. این آمار بالای مرگ و میر، دلیل اصلی گرید بندی سرطان پروستات است؛ چرا که گرید بندی کردن آن کمک زیادی به درمان آن خواهد کرد.
کتاب های علمی و پزشکان گوناگون معیارهای مختلفی برای گرید بندی یک سرطان و به خصوص سرطان پروستات دارند؛ اما جامع ترین این معیار ها شامل ۳ فاکتور زیر است:
برای فهمیدن این ۳ فاکتور، پزشکان نیاز به آزمایشات تشخیصی گوناگون و از همه مهم تر تصویربرداری های پزشکی زیر دارند.
بعد از انجام این بررسی ها، نیاز به سری دیگر از اقدامات تشخیصی است تا پزشک نظر قطعی خود درباره گرید سرطان را بدهد. در این زمان از بافت پروستات یک نمونه برداشته شده و بررسی های میکروسکوپی را روی آن انجام می دهند. بعد از بررسی میکروسکوپی باید سطح اولیه PSA در خون سنجیده شود که پزشک شما آن را درخواست می دهد.
زمانی که تمام نتایج تشخیصی به دست آمدند، پزشک آن ها را کنار هم قرار داده و نظر قطعی خود را می دهد؛ اما مرحله ای از سرطان پروستات که پزشکان آن را راحت تر از مراحل دیگر تشخیص می دهند، سرطان پروستات گرید ۴ است چرا که در تصاویر اولیه سونوگرافی دست اندازی آن به بافت های اطراف و درگیر کردن آن ها به وضوح قابل مشاهده است.
اصول و اساس گرید بندی سرطان پروستات یک بخش سیستمیک کاملا پیشرفته است که توسط نهاد های بین المللی مانند کمیته بین المللی مشترک سرطان (AJCC) تعیین می شود.
کمیته بین المللی مشترک سرطان (AJCC) برای سهولت گرید بندی های خود سیستمی به نام TNM را تعریف می کند. هر کدام از حروف TNM معنی خاصی دارند که به طور کلی نقشه کاملی از سرطان را به پزشکان ارائه می دهند.
حرف T از TNM مربوط به رشد و محل تومور اصلی است. حرف N از TNM مربوط دست اندازی لوکال تومور به بافت های اطراف خود و درگیر کردن آن ها است و حرف M از TNM مربوط به متاستاز یا وحشتناک ترین و بدترین قسمت یک سرطان است.
چرا که درمان سرطان های بدخیم در حالت عادی کار بسیار دشواری است چه برسد به این که پزشک حتی نداند متاستاز این سرطان در کدام قسمت بدن در حال ایجاد سرطان است.
متاستاز ها معمول در مراحل و گرید های نهایی یک سرطان روی می دهند و در صورتی که پزشک نتواند آن ها را پیدا و درمان کند مرگ فرد قطعی خواهد بود.
هر کدام از مراحل TNM خود از مراحل دیگری تشکیل شده اند ولی مراحل T از همه مهم تر است؛ چرا که در این مرحله است که تعیین می شود سرطان پروستات گرید ۴ ایجاد شود یا سرطان پروستات به گرید های بالاتر نرود.
*** T1
در این مرحله از گرید بندی سرطان پروستات تومورها در فرایند TURP یا در نمونه برداری های مختلف پیدا می شوند که رایج ترین این نمونه برداری ها، همان بیوپسی سوزنی برای بررسی PSA است.
بعد از بررسی معمولا ۳ زیر مرحله برای تومور T1 بیان می کنند.
۱٫ T1a
توموری که در مرحله T1a تشخیص داده شود و جز تومورهای این گرید قرار گیرد، احتمال خروج آن از خود بافت پروستات و بدخیمی های شدید کمتر از ۵ درصد است.
۲٫ T1b
توموری که در این مرحله تشخیص داده شود، برعکس مرحله ی قبل، به احتمالی بیش از ۵ درصد از بافت پروستات خارج شده و بدخیمی های موضعی اطراف پروستات را ایجاد می کند. برای تشخیص این مرحله و مرحله ی قبل نیاز به آزمایشات TURP است.
۳٫ T1c
این مرحله، بدخیمی قطعی دارد و به احتمال بالا به سمت سرطان پروستات گرید ۴ می رود؛ اما تشخیص آن برعکس مراحل قبل تنها از راه TURP امکان پذیر نبوده و نیاز به بیوپسی با سوزن زیر گاید یا زیر دستگاه سونوگرافی دارد.
اگر شما هم فردی هستید که سرطان پروستات دارید، حتما برایتان سوال شده است که طول عمر سرطان پروستات بدخیم چقدر است و چگونه باید فهمید که سرطان پروستات بدخیم چگونه است؟
در جواب این سوالات باید گفت که طول عمر سرطان پروستات بدخیم، وابستگی شدیدی به شدت و مرحله ی آن دارد؛ زیرا سرطان پروستات در مراحل اولیه لوکال است و محدوده ی خارجی را اشغال نمی کند و تنها بافت خود پروستات را تخریب می کند که این اتفاق زیاد خطرناک نیست و اگر اقدامات درمانی لازم به موقع صورت گیرد، پزشک به راحتی می تواند با تجویز یک دارو خاص یا برداشتن غده ی پروستات که ممکن است هر لحظه بدخیم شود، مشکل بیمار را برطرف نماید که در این صورت، طول عمر سرطان پروستات بدخیم به کمتر از ۵ درصد کاهش یافته و فرد طول عمری طبیعی معادل ۹۵ درصد خواهد داشت.
اما مشکل اساسی که درباره ی سرطان پروستات وجود دارد، این است که این بیماری در مراحل اولیه که لوکال است و تنها خود پروستات را درگیر کرده است، تشخیص داده نمی شود؛
چرا که در این زمان هیچ علامتی از خود بروز نمی دهد و تنها زمانی فرد آگاه می شود که سرطان پروستات دارد و این سرطان در حال پیشروی به سمت مراحل بدخیم است که سرطان پروستات از بافت پروستات خارج شده و به استخوان ها، کبد، غدد لنفاوی و ریه می رسد.
در این شرایط طول عمر سرطان پروستات بدخیم با روش های درمانی گوناگون و از همه مهم تر هورمون تراپی، حدود ۲ سال تخمین زده می شود.
طول عمر سرطان پروستات بدخیم زمانی که در مراحل اولیه است، بسیار پایین است. یعنی اگر در مراحل اولیه که این سرطان تنها پروستات را درگیر کرده است، پزشکان بتوانند آن را تشخیص دهند، به هیچ وجه کشنده نخواهد بود.
البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که سرطان پروستات تنها برای افراد سالمند نیست؛ بلکه آمارهای اخیر حاکی از رشد شدید این سرطان در بین جوانان است. بنابراین جوانانی که ریسک فاکتورهای سرطان پروستات را دارند، حتما باید جهت تشخیص این سرطان، به پزشک مراجعه کنند تا در صورتی که سرطان پروستات را دارند، اطلاع یافته و همچنین از طول عمر سرطان پروستات بدخیم خود آگاهی یابند.
یکی از ویژگی های که برای سرطان پروستات بیان می شود، این است که در اکثر موارد این سرطان به کندی پیشرفت می کند و معمولاً از غدهی پروستات گسترش پیدا نمی کند. رشد کند این سرطان باعث می شود درصد مرگ و میر آن در مراحل اولیه ناچیز باشد؛ اما در مواردی نیز ممکن است سلول های تومورال بافت پروستات به سرعت تقسیم شوند که در این صورت، میزان بقا یا زندگی را در فرد به ۲۸ درصد برسانند.
لازم به ذکر است که طول عمر یا میزان بقا در افرادی که در اثر عواملی وارد گرید ۴ سرطان پروستات شده اند، به شدت کاهش می یابد و به عبارت دیگر می توان گفت میزان بقاء سرطان مرحلهی ۴ کمترین مقدار است و درمان در این مرحله، افزایش طول عمر بیمار و کاهش علائم را هدف قرار می دهد.
معمولا گفته می شود که کمترین طول عمر سرطان پروستات بدخیم، مربوط به مرحله ی ۴ است. دلیل بیان این مطلب، این است که وقتی سرطان پروستات وارد مرحله ۴ می شود، فقط خود سرطان نیست؛
بلکه متاستازهای آن نیز در حال فعالیت شدید و نابودی ارگان های دیگر هستند. در واقع این کاهش طول عمر و مرگ و میر، ناشی از خود سرطان پروستات نیست و ناشی از سرطان ارگان های دیگر است؛
به طوری که تحقیقات نشان می دهند بیشتر افرادی که جان خود را از دست می دهند، تنها سرطان پروستات باعث مرگ آن ها نشده است؛ بلکه متاستاز های آن، ارگان های حیاتی دیگر را درگیر کرده و باعث مختل شدن عملکرد آن ها و مرگ فرد شده اند.
با این وجود، کاهش طول عمر بسته به نوع سرطان و امید به زندگی متفاوت است. امید به زندگی به عوامل مختلفی مانند نوع سرطان، محل سرطان، سن، جنسیت، وجود گیرنده های هورمونی بر روی سلول های سرطانی و … بستگی دارد؛
به همین دلیل دانشمندان معتقدند اگر جلوی متاستازهای سرطان پروستات گرفته شود، احتمال ایجاد سرطان پروستات بدخیم و مرگ تا ۹۵ درصد کاهش می یابد.
اگرچه بیشر سرطان ها در اثر توارث های ژنی ایجاد می شوند؛ اما در بسیاری از موارد این سرطان مربوط به تغییرات ژنی نیست. اصل ایجاد سرطان پروستات که به سمت بدخیمی می رود، این است که جهش هایی در سلول های سوماتیک (سلول های عادی بدن با تقسیم میتوز) رخ داده است.
اگر منشا سرطان پروستات از جهش های سلول های سوماتیک باشد، مهم ترین اصل، یافتن ژن درگیر در بیماری سرطان پروستات بدخیم است تا با کمک آن بتوان طول عمر سرطان پروستات بدخیم را تعیین نمود.
در مقاله ژنتیک که در سال ۲۰۱۹ در انگلستان منتشر شد، بیان شد هنوز توارث ژنی سرطان پروستات مبهم است و دانشمندان نتوانسته اند به آن دستیابی پیدا کنند اما احتمالا با چند آنزیم جدید بتوان نوع این ژن را تشخیص داد.
زمانی که این ژن شناسایی شود، محققان با ساخت آنزیم هایی می توانند از عملکرد آن جلوگیری کنند؛ در نتیجه طول عمر سرطان پروستات بدخیم به شدت کاهش می یابد.
محقق این پروژه دکتر Hoffmann است. او در مقاله اش بیان می کند: منظور از به ارث بردن سرطان پروستات، این نیست که اگر پدری سرطان پروستات دارد، فرزند در بدو تولد نیز این سرطان را داشته باشد؛
بلکه منظور از از وراثتی بودن سرطان پروستات، این است که فرزند می تواند خطر ژنی سرطان پروستات را از پدرش به ارث ببرد و سریع تر به این سرطان مبتلا شود و لازم به ذکر است،
تمام افرادی که ژن سرطان را از پدر به ارث می برند، قرار نیست حتما به این سرطان مبتلا شوند و
طول عمر سرطان پروستات بدخیم برای آن ها کاهش یابد، بلکه این اتفاق تنها در ۱۵ درصد افراد روی می دهد.
درمان های مختلف سرطان پروستات باعث شده است تا افراد مبتلا به این بیماری سردرگم باشند و ندانند کدام درمان می تواند به آن ها کمک بیشتری بکند. درمان های سرطان پروستات به طور کلی در دو گروه درمان های گیاهی و درمان های دارویی قرار می گیرند.
درمان دارویی سرطان پروستات یک پروسه درمانی است که در آن، فرد برای مدت زمان مشخصی داروهای خاصی را مصرف کرده و سپس به پزشک مراجعه می کند. درمان گیاهی سرطان پروستات یک طیف درمانی است که در آن، ابتدا مریض نظر پزشک را در مورد مصرف ماده ی خاصی جویا شده و پس از موافقت پزشک، اقدام به مصرف داروی مورد نظر می کند.
این طیف درمانی را فرد می تواند حتی تا آخر عمر خود ادامه دهد. در صورتی که درمان دارویی بازه زمانی مشخصی دارد و تجاوز از آن، باعث مشکلات بیشتری برای مریض خواهد شد.
اگر بخواهیم بین درمان گیاهی سرطان پروستات و درمان دارویی آن، یک روش را برگزینیم، قطعا ابتدا باید ویژگی های هر کدام را شناخته و عملکرد درمانی آن ها را نسبت به بیماری خود بسنجیم. این کار باعث می شود از داروها یا موادی استفاده کنیم که به درمان بیماری ما کمک می کنند.
البته درمان سرطان پروستات با مواد گیاهی در صورتی که اشتباهاتی در مصرف صورت گیرد، خطر زیادی فرد بیمار را تهدید نمی کند؛ در حالی که در مورد دیگر روش های درمانی، این گونه نیست.
تحقیقات نشان می دهند درمان گیاهی سرطان پروستات در صورتی که این سرطان در مراحل اولیه باشد، در ۹۰ درصد موارد پاسخگو بوده و می تواند از علائم این بیماری بکاهد. یکی از مزیت های این روش درمانی این است که در صورت موثر واقع نشدن، خطری نیز برای فرد ندارد. ب
یشتر داروهایی که برای درمان گیاهی سرطان پروستات توصیه می شوند، حاوی مواد مختلف دیگری هستند که می توانند با تاثیر گذاری بر فرایندهای دیگری، از ابتلا به بیماری های مختلف جلوگیری می کنند. این در حالی است که روش دارویی می تواند خطراتی را برای فرد به همراه داشته باشد.
از دیگر فواید این روش درمانی می توان به اثربخشی سریع آن اشاره نمود. برخی از موادی که برای این روش درمانی تجویز می شوند، می توانند بعد از مدت کوتاهی علائم بهبود بیماری را در فرد ظاهر کنند.
بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان پروستات، افراد مسن هستند. این افراد در اکثر موارد علاوه بر این سرطان، بیماری های دیگری مانند فشارخون یا دیابت نیز دارند. اگرچه شرکت های داروسازی سعی می کنند داروهایی را تولید کنند که حداقل تداخلات دارویی را ایجاد می کنند؛ اما در برخی از موارد مشاهده می شود که بین داروهای درمان سرطان پروستات و داروهای دیگر تداخل ایجاد شده و فرد با مشکل جدی رو به رو می شود. این در حالی است که درمان گیاهی سرطان پروستات هیچ یک از این مشکلات را ایجاد نمی کند.
گزنه، گیاهی با طبع گرم و خشک است که قسمت های مختلف آن، خواص درمانی متعددی دارند. وجود برخی از مواد شیمیایی داخل این گیاه باعث می شود التهاب و تورم پروستات بعد از مدت کوتاهی برطرف شود.
اگر به دنبال روشی برای درمان گیاهی سرطان پروستات خود هستید، گیاه گزنه می تواند کمک زیادی به شما بکند. برای مشاهده اثربخشی این گیاه در درمان تورم ناشی از سرطان پروستات بهتر است آن را روزانه ۳ نوبت مصرف نمایید.
ممکن است موفق به خرید این داروی گیاهی نشوید؛ زیرا این گیاه بومی ایران نیست و تنها در برخی از مناطق می روید و بسیار هم کمیاب است. درمان گیاهی سرطان پروستات با دانههای كدوی طبی می تواند در درمان تورم پروستات و سوزش مجاری ادراری بسیار موثر باشد.
تحقیقات اخیر روی اثر این گیاه روی درمان سرطان پروستات نشان می دهد بیمارانی که به مدت یک سال از این گیاه استفاده کرده اند، علائم بیماری در آن ها کاهش چشمگیری داشته است.
برای مصرف این گیاه بهتر است آن را به صورت روزانه و در هر وعده ۱۰ الی ۱۵ دانه مصرف نمایید.
درمان گیاهی سرطان پروستات به کمک شیرین بیان، اخیرا سروصدای زیادی به راه انداخته است. دانشمندان از گذشته می دانستند که گیاه شیرین بیان خواص زیادی برای درمان بسیاری از بیماری ها دارد. تا این که چند دهه پیش، یک پزشک انگلیسی متوجه شد این گیاه می تواند در درمان سرطان های مختلف مانند لوسمی و پروستات نیز موثر باشد. اگرچه آن پزشک نتوانست عاملی در شیرین بیان که از پیشرفت سرطان ها جلوگیری می کند را کشف کند، اما قدم بزرگی در راه کشف آن برداشت.
تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۶ در کانادا انجام شد، نشان داد در سرطان ها، پروتئین خاصی به نام bcl-2 نقش دارد که باعث می شود سرطان ها تا حد زیادی در برابر داروها واکنش از خود نشان دهند اما برخی از مواد و آنتی اکسیدان های موجود در گیاه شیرین بیان می توانند مقدار این پروتئین را کاهش دهند.
یک اتفاق که در سال ۲۰۱۳ باعث تعجب تمام پزشکان شد، این بود درمان گیاهی سرطان پروستات به کمک شیرین بیان نه تنها پروتئین سرطانی را متوقف می کند، بلکه ماده ای به نام Licochalcone-A در آن وجود دارد که می تواند سلول های سرطانی را نابود سازد.
گیاهی با طبع گرم است که می تواند با بلوکه کردن رادیکال های آزاد، احتمال ابتلا سرطان پروستات را کاهش دهد. همچنین درمان گیاهی سرطان پروستات با شبدر قرمز می تواند به بیماری هایی مانند تورم پروستات و مجاری ادراری نیز کمک کند. تهیه ی دمنوش از این گیاه بهترین راه برای مصرف آن است.
وجود ماده سيليكا دراين گياه می تواند التهاب های پروستات و مشكلات ادراری را به حداقل برساند. مصرف این دارو بدون نظر پزشک منع دارد؛ زیرا می تواند تغییراتی در فشارخون ایجاد کند. این گیاه می تواند درمانی برای تمام بیماری های سیستم ادراری – تناسلی باشد.
نوعی گیاه بسیار کمیاب است که از دیرباز در درمان بیماری های مختلف به کار گرفته می شده است. درمان گیاهی سرطان پروستات به کمک این گیاه، گذشته ای طولاتی دارد؛ زیرا این گیاه حاوی ترکیبی به نام آرتمیسینین است.
این ترکیب زمانی که وارد بدن می شود، شروع به حمله ی مستقیم به باکتری ها، قارچ ها و سلول های توموری کرده و آن ها را از بین می برد. علاوه بر این، گیاه افسنطین شیرین در درمان بیماری هایی همچون مالاریا در صورتی که شدید نشده باشد و مشکلات گوارشی نیز موثر است
تحقیقات زیادی روی درمان گیاهی سرطان پروستات و دیگر سرطان ها به کمک این گیاه انجام شده است که نتایج نشان می دهد هیچ یک از سلول های سرطان پستان، سرطان خون، سرطان کیسه صفرا، سرطان ریه، سرطان مثانه، سرطان مغز، و سرطان پروستات توانایی مقابله با این گیاه دارویی که به نام افسنطین شیرین شناخته می شود، را ندارند.
این توانایی آرتمیسینین باعث شده است شرکت های دارویی در پی ساخت دارویی ضد سرطان به کمک آن باشند.
گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن است که به عنوان ماده ای ضد سرطان شناخته می شود. این ماده می تواند با جلوگیری از تشکیل برخی از پیوند ها در چرخه سرطانی، باعث کاهش علائم سرطان و پیشرفت آن به سوی بدخیمی شود.
کاهش التهابات پروستات و مجاری ادراری و مقابله با سرطان های دیگر ازجمله وظایفی است که لیکوپن در بدن انجام می دهد. افرادی که به صورت روزانه گوجه فرنگی مصرف می کنند، احتمال ایجاد سرطان پروستات در آن ها به مراتب کمتر از افرادی است که گوجه فرنگی مصرف نمی کنند.
از دیگر داروهای موثر در درمان سرطان پروستات، می توان به دمنوش سرخارگل (اکیناسه)، عروسک پشت پرده، خارخاسک، خارشتر، نسترن، سپستان، کاکل ذرت، شاخه و هسته آلبالو، گیلاس و سیاه دانه و عسل اشاره نمود.
زمانی که درمان گیاهی سرطان پروستات برای بیماران تجویز می شود، بسیاری از آن ها با خود فکر می کنند که مگر می شود یک سرطان را با درمان های خانگی درمان نمود. برخلاف ذهنیت این افراد، درمان گیاهی سرطان پروستات در حال حاضر به عنوان یکی از موثرترین روش های درمان شناخته می شود.
آمار سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد سالانه حدود ۵۰۰ هزار تا ۱ میلیون مرد به این سرطان مبتلا می شوند که متاسفانه در این میان، تنها ۹ درصد از مبتلایان هستند که بیماری آن ها به صورت کلینیکی و در مراحل اولیه تشخیص داده می شود. در بقیه افراد این سرطان زمانی خود را بروز می دهد که در حال دست اندازی به بافت های اطراف است.
سازمان بهداشت جهانی و موسسه تحقیقات سرطان در آمریکا معتقدند که اگر افرادی که هرگونه ریسک فاکتور برای این سرطان دارند، از همان ابتدای جوانی داروهای گیاهی مناسب را مصرف کنند، احتمال ایجاد این بیماری در آن ها حتی با وجود زمینه های قبلی، از بین می رود.
درمان گیاهی سرطان پروستات به هیچ وجه یک روش منسوخ شده به حساب نمی آید؛ به طوری که هم اکنون چیزی در حدود ۱۰هزار بیمار مبتلا به سرطان پروستات از این طریق تحت درمان هستند.
اگر شما هم فردی مبتلا به سرطان پروستات هستید و اکنون در حال مطالعه ی این مقاله هستید، باید بگوییم تحت هیچ عنوان برای درمان سرطان پروستات، سرخود عمل کنید. این که کدام یک از دو روش درمان گیاهی سرطان پروستات یا درمان دارویی آن برای شما بهتر است را خودتان نمی توانید انتخاب کنید.
شما پس از این که از بیماری خود اطلاع یافتید، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کرده تا او با بررسی علائم بیماری در شما، راه حل مناسب را به شما بگوید.
پزشک بیشتر به علائم بیماری شما توجه کرده و خفیف یا شدید بودن بیماری را مشخص کرده و بر مبنای آن، روش مناسب درمان را به شما معرفی می کند. اگر سرطان شما در مراحل پیشرفته و متاستازیک باشد، احتمال کمتری دارد که پزشک درمان گیاهی سرطان پروستات را برای شما برگزیند.
اما اگر بیماری شما در مراحل اولیه تشخیص داده شود، پزشک سعی می کند بیشتر از روش درمان گیاهی سرطان پروستات برای کاهش علائم و بهبود شما بهره ببرد. پس از مدتی مصرف داروهای گیاهی حتی در صورتی که تمام علائم از بین رفته باشد، افراد باید باز هم به پزشک مراجعه کنند؛
چرا که ممکن است بیماری در حال پیشرفت بوده و شما از آن آگاهی نداشته باشید؛ به همین دلیل به بیماران مبتلا به سرطان پروستات که از روش درمان گیاهی سرطان پروستات برای حل مشکل خود استفاده می کنند، توصیه می شود هرگز به این روش درمانی اکتفا نکرده و دائما پزشک را از وضعیت بیماری خود مطلع سازند؛ زیرا اگر سرطان در حال پیشرفت باشد، مشکلات جدی زندگی آن ها را تهدید خواهد کرد.
احتمالا کلمه سرطان پروستات به گوشتان خورده است یا با افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند روبره شده اید. سرطان پروستات نوعی از سرطان بوده که آقایان به خصوص در رده سنی ۵۰ سال به بالا در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.
ممکن است شنیدن کلمه سرطان تداعی مرگ و نا امیدی باشد ولی در صورتی که افراد به موقع به پزشک مراجعه کنند می توان جلوی پیشرفت بیماری را گرفت و بیماری را درمان کرد.
بنا به نوع و میزان پیشرفت سرطان پروستات از روش های مختلفی برای درمان آن استفاده می کنند. علاوه بر روش های درمانی متعدد، از داروهای متنوعی برای درمان این بیماری استفاده می شود. چنانچه با انواع داروهای سرطان پروستات آشنایی ندارید پیشنهاد می کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید و با انواع آن ها آشنا شوید.
همان طور که گفته شد بنا به نوع سرطان پروستات، داروها و روش های مختلفی برای درمان این بیماری به کار گرفته می شود. گاهی سرطان پروستات به نواحی دیگر بدن هجوم می آورد و آن قسمت ها را نیز درگیر می کند.
تحقیقات نشان می دهد آنزالوتامید که یکی از داروهای سرطان پروستات است، در درمان نوع خاصی از سرطان پروستات تاثیر دارد. سلول های سرطانی برای رشد و تکثیر در بدن به هورمون تستوسترون نیاز دارند که آنزالوتامید با مسدود کردن توانایی سلول های سرطانی، در از بین بردن و خفته کردن سلول های سرطانی موثر است.
تا حد زیادی این هورمون ها رشد سرطان را کم کرده و تا ۷۱ درصد مرگ را کاهش می دهد. برخی پزشکان بر این باورند نه تنها این دارو در درمان سرطان موثر است بلکه بسیاری از اثرات مرتبط با این بیماری را تحت تاثیر قرار می دهند.
گاهی پس از درمان سرطان ممکن است پس از گذشت چند سال دوباره بیماری عود کند. ولی این دارو سرطان پروستات را تا چند سال عقب می اندازد.
با شنیدن نام سرطان پروستات احتمالا اولین درمانی که به ذهن تان می آید شیمی درمانی است. بعضی اوقات شیمی درمانی بهترین روش و یکی از داروهای سرطان پروستات به حساب می آید.
بنا به نوع سرطان پروستات و پیشرفت آن، در شیمی درمانی گاهی از دارو برای کوچک کردن و از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کنند که ممکن است این داروها به صورت قرص و شربت باشند.
همان طور که گفته شد سلول های سرطانی برای رشد به تستوسترون نیاز دارند. هورمون درمانی روشی برای جلوگیری از تولید تستوسترون در بدن است که به منظور متوقف کردن این هورمون علاوه بر آنزالوتامید از انواع دیگر داروهای سرطان پروستات استفاده می کنند که عبارتند از لِوپرورِلین(Leuprorelin) یا لوپرلاید با نام تجاری لِئوپرومِر، گوزرلین (Goserlin) ، تریپتورلین (Triptorelin) ، هیسترلین (Histrelin) و در برخی موارد کتوکونازول (Ketoconazole ) و ابیراترون (Abiraterone) نیز مصرف می شود.
به این نکته باید توجه کرد که داروهای سرطان پروستات باید با مجوز پزشک و سر وقت استفاده شوند تا اختلالی در روند درمان صورت نگیرد.
در مورد سرطان پروستات به اندازه کافی اطلاعات کسب کنید تا در تصمیم گیری در مورد درمان راحت باشید. سرطان تاثیر بسزایی در زندگی شخص وروحیه او خواهد گذاشت و ممکن است فرد دچار افسردگی و ناامیدی شود.
برای بهبود روحیه بهتر است افراد مبتلا وقت بیشتری را با دوستان و خانواده شان بگذارند. خانواده و دوستان می توانند افراد را در انجام کارها کمک کنند و صحبت کردن با آن ها در مواقع ترس و اضطراب برای فرد مفید است چرا که روحیه قوی سبب تسریع در روند درمان خواهد شد.
در طول درمان نباید تنها به داروهای سرطان پروستات اکتفا کرد بلکه فرد بهتر است با داشتن رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات، انجام فعالیت های ورزشی و خواب کافی به بهبود سلامتی خود کمک کند.
46 دیدگاه ها
در مورد چایی سبز و آب انار نمیدونستم که میتونن در پیشگیری از سرطان پروستات موثر باشن…ممنون از اطلاع رسانیتون!!
خیلی ممنون وسپاس از شما ولی اگر عمل کردی وبعد از مدتی متاس تاس داد په باید کرد روی استخوان وغدد لنفاوی…بی اندازه از شما سپاس دارم
سلام باید هورمون درمانی بشید که بهترین روشش درآوردن بیضه هاست ولی فاکتور های زیادی باید در نظر گرفته بشن مانند سن، فعالیت جنسی و اینکه آیا بیماری دیگری وجود دادرد یا نه… باز هم برای اطلاعات بیشتر با شماره تلفن: ۰۹۱۶۲۹۸۶۵۸۳ تماس بگیرید
سلام ممنون از اطلاعات کامل و مفیدتون . توی مطالبتون گفتین که در روش رادیکال پروستاکتومی ، فرد باید دوره بهبود ۳ ماهه رو طی کنه ، در این مدت باید در استراحت باشه یا میتونه فعالیت های روزمره ی خودشو داشته باشه ؟ همچنین میخواستم بدونم که گفتین ممکنه لازم باشه بخشی از پروستات رو بردارین ، این کار بعدا مشکلی برای فرد به وجود نمیاره ؟ براکی تراپی رو به عنوان یکی از راه های درمان سرطان پروستات معرفی کردین ، میشه بیشتر راجبش بگین. در آخر هم خیلی خوب میشه اگه در مورد هزینه های درمان این سرطان بگید .
در مورد هزینه ها حتما با شماره تلفن ۰۹۱۶۲۹۸۶۵۸۳ تماس بگیرید اما در مورد بقیه موارد حتما مقاله سرطان پروستات را آپدیت خواهیم کرد تا شما هم به پاسختان برسید!
سرطان پروستات بیماری هست که خیلی شایع شده و اگر جدی گرفته نشه واقعا خطرناکه . ممنون به خاطر مطالب مفیدی که در این خصوص در اختیار افراد قرار میدین تا اطلاعاتشون راجب سرطان پروستات بالا بره و آگاهانه تر برای پیشگیری و درمان این بیماری عمل کنند .
پدر من سرطان پروستات بدخیم با درجه ۱۰ ددرن ولی خداروشکر هنوز به استخوان مناستاز نداده. دوسوم دکترها جراحی و بقیه رادیو تراپی رو پیشنهاد دادن. لطفا راهنمایی کنین کدوم بهتره؟ممنونم
بستگی به سن و درجه بدخیمی داره…. اگر مثلا ۷۵ ساله هستند میتونید فقط watchful waiting کنید ولی برای اطلاعات بیشتر حتما با این شماره تلفن تماس بگیرید ۰۹۱۶۲۹۸۶۵۸۳ و یا باز هم اینجا سوالتون رو بپرسید تا پاسخ بدم
مطالب سایتتون در مورد سرطان پروستات عالی هستند!!
ممنون
عاااالی
ممنون
مقاله سرطان پروستات بسیار جامع و کامل بود ممنون
ممنون
سلام ممنون از مطالب ارزشمندتان پدر من سرطان پروستات گرفته که به استخوان هم متاستاز داده آیا درمان قطعی براش وجود داره؟
سلااام درمان وجود داره ولی اینکه سرطان پروستات کلا از بین بره خیر. عوامل زیادی دخیل در درمان هستند: گرید سرطان، psa، سن بیمار و آزمایشات دیگر… با این شماره برای اطلاعات بیشتر و یا اگر سوال بیشتری دارید تماس بفرمایید و یا همین جا سوالتون رو مطرح کنید! ۰۹۱۶۲۹۸۶۵۸۳
پدرم متاستاز پروستات منتشر به استخوان دهرن الان چندماهه هورمون درمانی میشه ولی نزدیک دوماهه شیمی درمانی میشه مشکل اینجاست بعداز دوروز شیمی درمانی سوزش شدیدی در ناحیه سمت راست نزدیک ناف دچار میشن بنطرتون علت چیست و باید جیکار کرد تا خوب بشن
سلام باید با اونکولوژیستشون مطرح کنن ( میتونه عوارض شیمی درمانی و یا …. باشه ). همیشه سن بیمار و بیماری های دیگر او هم باید مطرح بشه
با عرض سلام و خسته نباشید
اول از همه کسانی که زحمت می کشند برای سایت و انقدر جامع و کامل مقاله ها رو تهیه می کنند تشکر میکنم و بعد از اون هم یه سوای داشتم :
من چند وقتیه متوجه شدم که در قسمت پا ها دچار متورم شدن و جمع شدن مایع یا همون به اصطلاح خودمون آب آوردن هستم .در یک سایتی یکبار خونده بودم که این هم میتونه از علائم سرطان پروستات باشه . چون واقعا فعالیت خاصی نداشتم این قضیه الان خیلی نگرانم کرده . ممنون میشم از آقای دکتر که راهنماییم کنند
سلام خسته نباشید، من اخیرا به سرطان پروستات مبتلا شدم. اما پزشک های مختلف راه های درمان متفاوتی تجویز کردند. چطور میتونم بفهمم کدوم روش بهتر هست؟ شما پرتو درمانی رو تایید میکنید یا مصرف دارو برای درمان پروستات
یکی از بهترین مقاله ها بود
تشکر از کار خوبتون
خوشحال شدیم….ممنون از توجهتون
با سلام وتشکر از دکتر لاهیجی فرزانه
سوال ،۴سالی است که در حین جماع حالتوانزال دست می دهد/ولی ابی. بیرون نمی ریزد.
از نظز تکرار ادرار و خون وووو تیچ علامتی نیست
و بیشتر اوقات اوقات. انزال صورت نمی گیرد نه حس مگر در بار دوم وسوم .
ممنون میشم راهنمایی فرمایید
سلام لطفا سوالتون رو واضح تر بپرسید
با سلام
امید به زندگی فردی که مبتلا به سرطلان پروستات با متاستاز استخوانی است،خوشبینانه چقدر است؟
درصورت جراحی،هورمون ترابی و رادیوتراپی امید به زندگی چقدره؟و آیا درمان کامل ممکنه بشند؟
سلام جواب این سوال خیلی طولانیه و بستگی به فاکتور های گوناگون داره: سن بیمار، بیماری های دیگر، گلیسون سکور، مقدار متاستاز، درمان هایی که تا کنون انجام شده، موارد ژنتیکی، روحیه و شخصیت بیمار و…. و…. و…
سلام جناب دکتر
من ۳۵ سالمه ، در آزمایشِ کلی که دادم سطح PSA Total = 1.41 بود که دکتر برام آزمایش تخصصی PSA و Free PSA رو نوشت که انجام دادم و نتیجه اون به این صورت بود : PSA=1.5 و Free PSA= 0.71 .
خیلی نگران شدم .. وضعیت جواب آزمایشم چطوره؟
فایل مربوط به آزمایش رو میتونم براتون بفرستم.
ممنون میشم کمکم کنید.
آزمایش psa قبل از سن ۵۵ سالگی اشتباه محض هستش!!!!
اصلا اصلا اصلا نگران نباشین!
در این سن احتمال حاملگی بیشتر از سرطان پروستاته!!!!!!!!!!!!…
ببخشید جناب دکتر .. متوجه نشدم!!
برای چی آزمایش psa اشتباهه؟
در بعضی از موارد ، مثل یکی از همکاران من ،که همسن من بوده .. سرطان پروستات گرفته.
آزمایش که مشکلی نداره.
در ضمن جناب دکتر .. من مرد هستم ، نه زن .. حاملگی برای چی؟!!!
با آیتمهایی که در آزمایش من مشخص شد و براتون شرح دادم .. مشکلی وجود نداره؟؟
اگه ممکنه .. یه توضیح درمورد استانداردها و مقدار نرمال PSA بدین ، ممنون میشم .
سپاسگذارم.
میدونم مردید!
یعنی احتمال سرطان در این سن در مردها اینقدر کمه که احتمال حامله شدنشون بیشتره!!!!!
این که میگین همکار همسن شما سرطان پروستات داره هم احتمالش یک در میلیون هست منظور من این میباشد لطفا پاتولوژی و سن همکارتون رو برام بفرستید
در حال حاضر به همکارم دسترسی ندارم و ایشون چند ماهی هست که شیمی درمانی رو تمام کردن و خداروشکر الان خوبن.
با آیتمهایی که در آزمایش من مشخص شد و براتون شرح دادم .. مشکلی وجود نداره؟؟
اگه ممکنه .. یه توضیح درمورد استانداردها و مقدار نرمال PSA بدین ، ممنون میشم .
خیلی خیلی ممنونم از اینکه وقت میذارین و به سوالهامون جواب میدیدن.
Psa
قبل از ۵۰ سال ۲ و نیم یا کمتر
قبل از ۶۰ ،۳ و نیم یا کمتر
سلام وقت بخیر
من ۲۹ سالمه
و گاهی اوقات موقع اتمام ادرار ، ادرارم قطع شده و سپس با خروج ذراتی ژله مانند دوباره ادرار ادامه پیدا میکنه
یا اینکه پس از اتمام ادرار دوباره چند لحظه صبر می کنم و سپس یه مقدار مختصری ادرار ازم دفع میشه
میخواستم بپرسم آیا مشکل پروستاتی دارم؟
در ضمن متاسفانه به دلیل بعضی مشکلات، هفته ای ۲ بار خود ارضایی می کنم
سلام، اگه هنگام دفع منی درد یا سوزش ندارین مهم نیست
در ۲۴ ساعت بیشتر از ۸ بار ادرار میکنید؟
خیر قربان
هیچ مشکلی ندارم
معمولا در ۲۴ ساعت ۲ بار ادرار می کنم
سلام، پدر من دو سال قبل با تشخیص به موقعی که در مورد سرطان پروستات داده شد و خارج کردن غده پروستات با عمل جراحی، تا الان شرایط خیلی خوبی رو به لحاظ PSA داشتن ولی اخیراً کمی بالا رفت که پس از پت اسکن مشخص شد یک توده کوچک در ریه و دو توده کوچک دیگر در بافت شکمی تشکیل شده، آیا این وضعیت نگران کننده است؟ درمان در مرحله چه میتواند باشد؟
بالا بودن هورمون PSA فوق العاده خطرناکه.این هورمون کاتالیزور سلول های سرطانیه .در صورت مشاهده بالا بودن در آزمایش فورا اقدام کنین تا مشکل دیگه ای براتون پیش نیاد
سلام اقای دکتر
پدرم ده سال قبل با پی اس ای نزدیک به هفت و گلیسون ۴+۳دادیکال پروستات شدند نتیجه پاتولوزی بعد عمل این بود بدخیمی حتی از غلاف پروستات خارج نشده پنج سال بعد عود موضعی باندازه عدس داشتند با افزایش پی اس ای به ۰٫۳رادیوتراپی شدند بعد رادیو تراپی تا سه سال پی اس ای قابل تشخیص نبود تا یکسال قبل که شروع به افزایش و در حال حاضر(طی شش ماهه گذشته) ۳٫۷۸شده از شروع افزایش از ۰٫۰۱آنکولوزیستشون در جریانن، پی اس ای به ۰٫۲رسید به اصرار ما پت اسکن دادیم چیزی نشون نداد و ایشون معتقدن تا به پنج نرسه هورمون درمانی رو شروع نمیکنن چون بیمارانی با شرایط بابا داشتن که به پنج رسیدن و پی اس ای ثابت مونده درحالیکه من از متاستازنگرااانم ایشون سخت کارمیکنن بیماری خاصی هم ندارن سوال؟
۱-هر چه پی اس ای بالاتر بره درمان سخت تر نیست؟
۲-با توجه به اینکه درگذشته بعلت عود موضعی دوماه رادیو تراپی شدند امکان عود موضعی مجدد وجود داره؟
۳-میشه ترشح پی اس ای عامل دیگه ای غیر از بدخیمی داشته باشه
۴-تو تمام دنیا حداکثر به دو برسه هورمون رو شروع میکنن؟!
سلام….سن پدرتان رو بفرمایید
سلام
سلام
سلام سایتتون عالیه
ممنون
سلام خسته نباشی ممنون از اطلاعات کامل و مفیدتون پدرمن ۷۰ سالشه دوهفته تکرار ادرار و به دنبالش بی اختیاری ادرار جواب سونو گرافیشون پروستات بزرگ شده و انداز psa ۵۰ دکترشون برای یه هفته دارو دادن ک درصورت بالا بودن عددpsa نمونه برداری کنن میشه نظرتونو بفرمایین اگه سرطان باشه تا ی ماه دیگه برای درمان دیر نیست؟
سلام یکی از نزدیکانم به تازگی درگیر سرطان پروستات شدن نتایج بیوپسی به شرح زیر است:
در ۶ عدد از نودها adenocarcinoma of prostate.
گلیسون ۴+۴=۸/۱۰٫
۱۰ تا ۹۰ درصد cores invaded by tumor.
perineural invasion is presente.
cribriforme pattern is presente.
در ۶ نود دیگر
benign glandular hyperplasia
تست psa طی چند آزمایش قبل از ۵ تا ۷ بوده درحال حاضر ۶ می باشد
لطفا میزان پیشرفت و گرید سرطان را بفرمایین آیا میشه امید به درمان داشت چه روش را پیشنهاد می کنید؟
در ضمن سنشون ۵۸ ساله.
ممنون از سایت خوبتون و وقتی که دراختیار قرار میدین
سلام ۳۱ سالمه مجرد، بعضی موقع ها بعد از خود ارضایی فشار ادرارم کم میشه، تکرر ادرار هم دارم البته روزی ۴،۵ لیوان اب میخورم
مشکل پروستات دارم؟